Nu svävar jag ut, det jag ville komma till är att äter man soppa ska man givetvis ha bröd till så jag slängde ihop några scones
Ingredienser:
- 1,5-2 dl kokt quinoa- jag använde kung markattas röda quinoa
- 50 g smör- inget låtsas som margarin( har ni läst innehållsförteckningen på margarin?)
- 1 dl riven ost av valfri sort
- 4-5 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- lite salt
- 3 äggvitor
- 0,5 dl oatly
- olja till händerna
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader varmluft
- Tärna det kylskåpskalla smöret och lägg i en skål
- ha i ost, quinoa, mjöl, bakpulver och salt. Nyp ihop det torra med smöret till en riktigt smulig massa.
- Ha i äggvitor och oatly och arbeta samman till en deg- den kommer vara klibbig och klistrig
- Klä en plåt med bakplåtspapper
- Ha olja (oliv, kokos eller vad du föredrar) på händerna, dela degen i 2 delar och forma till rätt tjocka scones på papperet. Nagga dem ordentligt, skåra dem med ett kryss på varje kaka.
- Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene ca 10.15 min? tog inte tiden direkt utan vände på dem och knackade i botten så det lät "rätt"
Tips! Toppa med lite riven ost ovanpå.
Maken gav tummen upp för dem, och det är det viktigaste :-D
Maken gav tummen upp för dem, och det är det viktigaste :-D
Det betyder att ni numear gärna kan koka lite extra ´quinoa till middagen och frysa in. Då finns det alltid tillgängligt när bak andan faller på. Lycka till!