Vad blir det för mat?

Det är väl den frågan som ALLTID kommer i ALLA familjer runt 17 tiden? Ja, vad tusan ska jag göra till mat?
Igår svängde jag ihop matvåfflor. Sonen åt med god aptit och DET är den viktigaste åsikten. Mannens kommer som nr 2 ;-)
 
Så vad hade vi hemma?
Sumpiga potatisar av mjölig sort, en ensam liten ostskalk, oatly och ägg.
 
Matvåfflor ca 8 styck
3 stora mjöliga potatisar
ost- det som finns hemma
1 dl oatly
1,5 dl maizena stärkelse
2 ägg
lite salt
Gör så här
Riv potatis och ost fint
Blanda ihop oatly, maizena, ägg och salt till en jämn smet.
Blanda i osten och potatisen. OBS! krama ur vätskan ur potatisen INNAN den går i smeten.
Smörj ditt våffeljärn och ha i smet. För mig blev ca 3 matskedar(de man äter med) lagom. Man får bre ut potatis och ost smeten så det fördelas jämnt. Grädda tills gyllene.
Servera med bacon och lingon. Eller något annat gott
Lycka till!
 
Taggar: glutenfritt, minska matsvinnet, ost, potatis, våfflor;

Kommentera inlägget här :