7 dagar men vem räknar?

Vid denna tiden om en vecka sitter jag på en restaurang med min älskade man och firar det faktum att 6 månaders diet är över!!! Nu är förberedelserna många, mycket att tänka på inför tävlingen tänker ni? DET löser sig! Förberedelserna inför kommande myskvällar tänker jag!!!!. Idag gav jag mig på att baka glutenfria kardemumma skorpor.
 
Dessa kommer njutas framför TV:n med smör, ost och hemkokt tomat och vaniljmarmelad. Jag har inte smakat dem men de luktar gudomligt!!!

Glutenfria Kardemumma skorpor

Det här behövs till ca 48 st:

3 dl mjölk

1 dl smält smör
0,25 dl rapsolja

1 pkt jäst (50 g)

1/2 msk Fiberhusk

1 tsk kardemumma

1 dl fast honung(alltså inte flytande)

1 krm salt

1/2 tsk hjorthornssalt

10 dl glutenfri mjölmi´x

Gör så här

1.     Värm mjölken med fettet och honungen till fingervärme och tillsätt den smulade jästen. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt Fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.

2.     tillsätt kardemumma, salt och hjorthornssalt. Arbeta in 7–8 dl mjölmix. Degen ska vara ganska lös och arbetas ordentligt innan den täcks med bakduk för att jäsa i ca 30 minuter.

3.     Arbeta in mer mjölmix så att degen kan hanteras med lätt hand. Knåda den på bordet och dela den i två delar. Rulla ut till längder, ungefär lika långa som plåten. Låt jäsa på plåten under bakduk i ca 40 minuter.

4.     Grädda till lagom färg i 12–15 minuter på ugnens mittfals i 225 grader. Låt kallna innan du skär upp längderna i ca 2 cm breda bitar. Använd en gaffel för att få en porös snittyta.

5.     Placera plåten mitt i ugnen och färgsätt skorporna i ca 5 minuter vid 225°. Sänk temperaturen till 100° och torka skorporna i ungefär 2 timmar. Finns ventil ska denna vara öppen, annars bör ugnsluckan stå lite på glänt. Låt stå kvar i eftervärmen i ca 2 timmar.

Tips!
Torkningen avslutas när skorporna känns lätta och spröda. Sedan förvaras de i en burk med tättslutande lock.

 

Jag kan för mitt liv inte minnas vart jag hittade detta receptet, originalreceptet innehåller vanligt socker och då 3/4 dl. Eftersom att vi försöker dra ner på socker så bytte jag mot honung.
Testa, det kan bara bli torrt ;-)

 
Taggar: bikinifitness, glutenfritt, kvällsmys, skorpor;

Kommentera inlägget här :